Aanmaken van een Google My Business account

Aanmaken Google My Business account

Google My Business

Heb je nog geen Google My Business account? Volg dan deze handleiding. In onderstaande stappen helpen wij je met het aanmaken van een account.

Wil je eerst meer weten bekijk dan hier alle info vanuit Google rondom over Google My Business.

Aanmaken Google My Business:

Stap 1: Google my Business account aanmaken
Stap 2: Gebruikers toevoegen

Het is erg handig om 1 centraal email adres te gebruiken voor alle online accounts. Wij noemen dit vaak het master account. Met 1 email adres en inlog kun je dan gemakkelijk bij alle verschillende Google diensten. 

Wil je hier meer over weten? Lees dan ons blog over het opzetten en de voordelen van 1 master account.

Mocht je nog geen Google account hebben dan kun je deze hier aanmaken.

Stap 1: Account aanmaken

Een account aanmaken voor Google My Business doe je door hier op te klikken. Aan te raden is om dit via het Google account te doen van jouw bedrijf. Kies je ervoor om een nieuw account aan te maken volg dan de eenvoudige korte stappen. 

Stap 2: Account verificatie 

Om de vermelding van google Business te willen voltooien, is het belangrijk om eerst te verifieëren dat je gemachtigd bent tot het account. dit doe je linksboven op de homepage. Vul vervolgens hier de adresgegevens in om een verificatiecode te ontvangen. 

Google-My-Business-account-verificatie

Stap 3: Beheerder toevoegen

Klik links in het menu op ‘Gebruikers’’.

Google-My-Business-Gebruikers

Klik vervolgens op het plus icoon rechtsboven om een gebruiker toe te voegen.

Google-My-Business-gebruikers-toevoegen

Vul het e-mail adres in van de nieuwe beheerder en selecteer de gewenste rol.

Google-My-Business-Rol-gebruiker-geven

Aan de slag met Google My Business

Je hebt nu je eigen Google My Business account aangemaakt. Gefeliciteerd! Je bent nu klaar om er mee aan de slag te gaan. Heb je verder vragen over het inrichten of gebruik van Hotjar laat het dan weten. Wij helpen je graag verder.

Meer weten over online marketing?

Wil je voor jouw bedrijf starten met resultaatgerichte online marketing? Of wil je eens een frisse blik kijken naar je online marketing aanpak. Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van online marketing campagnes. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

Wij schrijven regelmatig nieuwe blogs over online marketing. Bekijk onze website voor alle blogs of volg ons op LinkedIn. Je kunt je ook direct aanmelden voor onze email met online marketing updates. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs