3 redenen waarom je met videomarketing moet starten

Waarom moet je starten met videomarketing?

Videomarketing in booming. Dat weet je als ondernemer waarschijnlijk wel. Maar waarom is videomarketing zo belangrijk? Wat gaat het jou als ondernemer opleveren? Hieronder zetten we de 3 belangrijkste voordelen van videomarketing op een rij.

1. Video zorgt voor vertrouwen in jou en jouw bedrijf

In een video kun je echt connectie maken met jouw potentiële klant. Je laat jezelf en je bedrijf letterlijk zien en door in de camera te kijken kun je echt contact maken. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten sneller een band met jou opbouwen en jou en jouw bedrijf sneller gaan vertrouwen.

2. Video valt op

Op een dag zien we enorm veel content voorbij komen. Het is dan ook moeilijk om hiermee de aandacht te trekken. Een video valt op tussen alle andere content en trekt echt de aandacht.

3. Social media kanalen zetten steeds meer in op video

Ruim 80% van het internetverkeer bestaat momenteel uit video. Grote social media kanalen, zoals Facebook en Instagram, zetten steeds meer in op video door video’s meer bereik te geven en speciale videofuncties als Facebook Watch en Instagram Reels te introduceren. 

Eigenlijk kun je niet meer om video heen in de online marketing wereld en is het dus een must om als ondernemer mee aan de slag te gaan.

Meer weten over videomarketing?

Wil je stappen zetten met videomarketing? Wil je weten hoe je video’s zo goed mogelijk kunt optimaliseren? Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van video’s. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

Wij schrijven regelmatig nieuwe blogs over online marketing. Bekijk onze website voor alle blogs of volg ons op LinkedIn. Je kunt je ook direct aanmelden voor onze email met online marketing updates. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs