3 redenen waarom je met videomarketing moet starten

videomarketing

Waarom moet je starten met videomarketing?

Videomarketing in booming. Dat weet je als ondernemer waarschijnlijk wel. Het is het structureel, over een langere periode, inzetten van online content. Op die manier creëer je zichtbaarheid en weet je de doelgroep te binden of te bewegen tot actie. Kies voor video marketing als je je doelgroep op een bijzondere manier kennis wil te laten maken met je organisatie.

3 goede redenen voor videomarketing

1. Videomarketing zorgt voor vertrouwen in jou en jouw bedrijf

In een video kun je echt connectie maken met jouw potentiële klant. Je laat jezelf en je bedrijf letterlijk zien en door in de camera te kijken kun je echt contact maken. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten sneller een band met jou opbouwen en jou en jouw bedrijf sneller gaan vertrouwen.

2. Video valt op

Op een dag zien we enorm veel content voorbij komen. Het is dan ook moeilijk om hiermee de aandacht te trekken. Een video valt op tussen alle andere content en trekt echt de aandacht.

3. Social media kanalen zetten steeds meer in op video

Ruim 80% van het internetverkeer bestaat momenteel uit video. Op alle bekende social media platformen scoort video content zeer goed. Dit komt omdat je eenvoudig informatie tot je neemt tijdens het kijken van video’s.

Grote social media kanalen, zoals Facebook en Instagram, zetten steeds meer in op video door video’s meer bereik te geven en speciale videofuncties als Facebook Watch en Instagram Reels te introduceren. 

Nog meer redenen voor videomarketing?

  • Beeld zegt meer dan 1000 woorden.
  • Videomarketing verbetert de vindbaarheid van je website.
  • Youtube is de één na grootste zoekmachine ter wereld, na Google.
  • Een video verhoogt de bezoekduur.

Eigenlijk kun je niet meer om video heen in de online marketing wereld en is het dus een must om als ondernemer mee aan de slag te gaan.

Meer weten over videomarketing?

Wil je stappen zetten met videomarketing? Wil je weten hoe je video’s zo goed mogelijk kunt optimaliseren? Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van video’s. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs