Je SEO zaken op orde met SE Ranking

Op zoek naar een tool voor al je SEO zaken? Wellicht is SE Ranking wat voor jou. In dit artikel leggen we uit wat SE Ranking is en wat je ermee kunt.

Wat is SE Ranking?

SE Ranking is een zeer alomvattende cloud based SEO tool. Je hoeft het dus niet te downloaden. Zoals de naam al doet veronderstellen, heeft SE Ranking alles te maken met je positie in zoekmachines. Niet alleen kun je je eigen positie meten, maar ook die van je concurrenten. Dingen die je onder andere in SE Ranking kunt doen zijn:

  • Zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse
  • Website audits
  • Backlink controle
  • Je social media onderbrengen
  • Een Marketingplan maken

Waarom SE Ranking?

Zoekwoorden onderzoek en concurrentieanalyse

In SE ranking draait alles om zoekwoorden. Je kunt de tool gebruiken om zoekwoorden te analyseren. Hierbij wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd, waarbij je veel informatie verkrijgt over de prestatie van zoekwoorden. Je kunt het zoekvolume zien, de kosten per click (cpc) en de concurrentie op een specifiek woord. Vervolgens doet SE Ranking suggesties voor gerelateerde- en soortgelijke zoekwoorden die je mogelijk kunt gebruiken.

Je kunt een zoekwoordenonderzoek ook bij concurrenten uitvoeren. Zo weet je precies hoe je concurrentie scoort in zoekmachines en op bepaalde zoekwoorden.

Website audits

SE Ranking kan gehele websites nalopen waarbij aspecten als snelheid, technische fouten, links, afbeeldingen, omschrijvingen en titels worden gecontroleerd. Alle aspecten die worden gecontroleerd worden weergegeven in een rapport. Daarin kun je zien wat goed is, waar je naar moet kijken en waar problemen zijn op je website.

Backlink controle

Ook maakt SE Ranking een analyse van al je backlinks, op basis van 15 SEO parameters. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid backlinks, wat de kwaliteit daarvan is en waar ze vandaan komen. Het mooie hiervan is dat je dit ook bij je concurrenten kunt controleren. Zo weet je goed hoe je presteert in vergelijking met je concurrenten en waar je kunt verbeteren.

Social media onderbrengen

SE Ranking heeft een tool waarmee je al je social media kanalen kunt beheren op één plek. Hiermee kun je posts op meerdere social media kanalen plaatsen, met één handeling. Dit maakt het managen van je social media een stuk efficiënter. De tool geeft ook data weer over je social media berichten en campagnes.

Een marketingplan

De tool kan ook een SEO marketingplan voor je maken. Dit marketingplan bestaat uit 6 stappen in een bepaalde volgorde. Je kunt dit stappenplan vervolgens uitvoeren in SE Ranking.

Kort gezegd is SE Ranking een tool waar je ontzettend veel mee kunt doen. Door veel gebruik te maken van deze tool, kun je flink vooruit gaan op het gebied van SEO.

SE Ranking wel of niet gebruiken?

SE Ranking is een zeer geschikte tool voor mensen die serieus aan SEO willen werken. Voor online marketing bureaus en webwinkels is het dus ideaal. Voor kleine bedrijven met een eenvoudige website, zijn gratis SEO tools vaak voldoende.

Hoe begin je met SE Ranking?

Om te beginnen maak je een account aan bij SE Ranking. Vervolgens kun je ervoor kiezen een gratis proefperiode te starten van 14 dagen.

Nadat deze periode is afgelopen, zul je ervoor moeten betalen. Je hebt hierbij veel keuze uit abonnementen. Klik hier, voor een overzicht met  toelichting over de abonnement mogelijkheden.

Nadat je een abonnement hebt afgesloten kun je websites koppelen aan SE Ranking. Om dit te doen selecteer je ‘Maak een project aan’. Vervolgens vul je gevraagde gegevens in en kun je beginnen met het verbeteren van je SEO.

Meest gestelde vragen

SE Ranking is een veelzijdige tool. Daarom kan het al snel als overweldigend ervaren worden en heb je misschien een hoop vragen. Gelukkig heeft SE Ranking een FAQ pagina. Klik hier, voor de FAQ pagina van SE Ranking.

Meer weten over online marketing?

Wil jij aan de slag met online marketing en wil je stappen zetten om je online positie te optimaliseren? Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van online marketing strategieën. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt!

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.