SEO / Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw product of dienst gezien en gevonden wordt. Online is het startpunt van vele zoektochten naar oplossingen of producten. Google is dominant met zijn superieure zoekmachine.

Topposities in Google helpen je bedrijf enorm met het bereiken van je doelgroep.
Er is geen “magic” formule voor het regelen van de zo gewenste #1 positie.

Waarom een SEO aanpak?

Het hebben van een goed vindbare website heeft heel veel voordelen.

Voordelen van goede vindbaarheid:

 • Meer bezoekers
 • Minder kosten
 • Meer kansen op klanten
 • Meer waarde voor het bedrijf

 

Resultaten voorbeelden / doelen

Goede posities verkrijgen of liever gezegd veroveren is heel vaak hard werken. 

livit logo

Stappenplan SEO aanpak

Voor een goede uitgebreide aanpak is er veel nodig. Je hebt nu eenmaal niet morgen je website op 1 in Google staan. Helaas werkt het niet zo simpel.

SEO stappenplan:

 • Doelen – wat wil je bereiken?
 • Meetbaarheid – hoe ga je resultaten zien?
 • Nulmeting – waar sta je nu?
 • SEO plan – wat ga je wanneer doen?
 • Zoekwoordenonderzoek – waar zoeken je klanten naar?
 • Content aanpak – wie gaat content creëren en hoe?
 • Website op orde – zorg dat techniek en snelheid op orde is
 • Monitoring – zicht houden op resultaten
 • Optimalisatie – waar kun je verder verbeteren?

 

Dit is de hele korte samenvatting. Zet voor jezelf al deze punten en bijbehorende actiepunten in een plan. Hiermee kun je gestructureerd aan de slag met een solide SEO aanpak.

 

SEO tools heb je ze nodig?

Er bestaan legio tools voor verschillende SEO doeleinden. Staat je niet blind op de professionele betaalde tools. Je kunt met een aantal gratis SEO tools al echt een heel eind komen.

Gratis SEO tools:

Bewezen SEO tools:

 

SEO blogs Consigo

Het SEO vakgebied ontwikkelt zich razendsnel. Het is belangrijk om bij te blijven en te blijven leren. Wij bloggen regelmatig over SEO.

Wil je meer weten over de laatste SEO updates en praktische tips.
Lees dan deze top SEO blogs:

1. Verbeter je vindbaarheid met de juiste links

In dit blog leggen wij in eenvoudige stappen uit hoe je een goede basis opzet voor het verzamelen van de juiste links naar je website. Het verzamelen van links noemen ze ook wel: linkbuilding. Het principe van linkbuilding is vrij eenvoudig. Hoe meer links je naar je website hebt hoe belangrijker je website zal zijn.

2. Zo word je online beter gevonden door lokale klanten

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw product of dienst gezien en gevonden wordt door klanten in jouw buurt of stad. Immers, mensen oriënteren zich tegenwoordig steeds meer en vaker (eerst) online. Daarnaast willen ze vaak een zoekresultaat zien in de buurt waar ze op dat moment zijn.

3. Supersnelle mobiele site > waarom is dat van belang?

Het overkomt iedereen wel: je bent onderweg op zoek naar informatie via je mobiel. Vanuit de zoekresultaten van Google heb je een keuze gemaakt en je klikt door naar de website. Vervolgens is het…..wachten…..wachten…..en nog even wachten…..en dan: laat maar.

 

Meer weten over SEO?

SEO – meest gestelde vragen

Title

Short Description

Title

Short Description

SEO – meest gemaakte fouten

Zaken die wij vaak mis zien gaan bij een SEO aanpak, of wellicht het gebrek aan een aan aanpak, zijn de volgende.

5 meeste voorkomende SEO fouten:

 1. Ontbreken van zoekwoordenonderzoek
 2. Vernieuwing van je website & migratie
 3. Te trage website
 4. Schrijven vanuit het bedrijf ipv voor de bezoeker
 5. Starten zonder plan

Ontbrekend zoekwoordenonderzoek

Helaas wordt dit nog wel eens overgeslagen. Start nooit een website zonder een zoekwoordenonderzoek. Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek geeft een goed beeld waar mogelijke klanten exact naar zoeken.

Doe vooral een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Dit voorkomt een verkeerde keuzes. Kijk vervolgens ook naar de concurrentie, hiermee krijg je een reëel beeld van mogelijk te behalen resultaten.

Vernieuwing website

Vaak wordt er bij vernieuwing van de website niet gedacht aan de oude URL’s en content. Dit kan voor een behoorlijke verschuiving van bezoekers en posities in Google zorgen.

Maak een migratieplan als je je website gaat vernieuwen. Welke content gaat vervallen? Welke URL’s? Waar moeten deze heen geleid worden?

Te trage website

Snelheid is cruciaal voor een verbeterde vindbaarheid. Google heeft meerdere malen aangegeven dat een (super)snelle website een pre is voor je positie.

Besteed tijd aan het monitoren van je snelheid. Steek ook daadwerkelijk tijd in het verbeteren. Meet je voortgang en blijft hier focus op houden. Elke seconde sneller gaat je veel opleveren.

Schrijven vanuit bedrijf

Veelgemaakte fout is het schrijven van teksten vanuit het bedrijf. Denk vanuit je doelgroep. Wat zoeken zij? Welke oplossing gaan ze herkennen en prefereren?

Het is ontzettend belangrijk dat je schrijft voor bezoekers. Als je je bezoekers goed kunt boeien, informeren, adviseren en verleiden tot meer pagina’s dan ziet Google dit.

Starten zonder SEO-plan

Als je gewoon begint dan gaat dat qua SEO waarschijnlijk niet zorgen voor de gewenste impact. Goede posities en vindbaarheid zijn dan meer geluk dan wijsheid.

Begin met een SEO plan en monitor voortgang en resultaten. Hou rekening met voldoende tijd voor uitvoering van alle SEO taken. Vooral het schrijven en creëren van content kan tijdrovend zijn.

SEO Trainingen

Wil je meer weten, vragen stellen, leren van experts? Volg dan een SEO training. In een korte periode kun je ontzettend veel leren. Uiteraard is er online veel te vinden, echter een training kan voor een echte impuls in je aanpak zorgen.

Je komt vaak gemotiveerd en met veel extra kennis, tools en inzichten weer op je werk. Maak gebruik van deze inspiratie en ga er zo snel mogelijk mee aan de slag.

SEO training Consigo

Wil je goed starten met je eigen SEO aanpak. Kom dan naar een training. Hier leer je in een ochtend of middag alle ins & outs van een goede SEO aanpak.

Wij geven regelmatig SEO trainingen. Kijk voor de eerstvolgende SEO trainingen hier.

Maatwerk training

Wellicht is een training op maat een beter idee. Hier krijg je speciaal voor jouw bedrijf en website een SEO training op maat. Wij kunnen goed inspelen op je exacte SEO vraagstuk en gelijk adviseren.

Meer weten? Neem hier met ons op.

Overige trainingen

Bekijk ook onze andere trainingen

Trainingen grid - google analytics
Trainingen grid - email marketing
Trainingen grid - content marketing

SEO kennis & inspiratie

Online is er de wereld te vinden aan meer info. Vanuit onze jarenlange en actuele SEO ervaring hebben een overzicht gemaakt.

Boek

Starten met SEO?

Video

Bron van goede video’s over SEO zijn ….

SEO Blogs

Google blogs
SEO?

Podcast

??

Event

??

Download – SEO info

Wil je al deze info handig bij elkaar hebben en later nog eens terug lezen? Dat kan. Wij hebben er een handige PDF van gemaakt.
Download hem hier: xxxxx

Meer weten over een effectieve SEO aanpak

Wil je zelf starten met een effectieve SEO aanpak en heb hier assistentie bij nodig? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Blijf op de hoogte

Wij schrijven regelmatig nieuwe blogs over online marketing. Bekijk onze website voor alle blogs of volg ons op LinkedIn. Je kunt je ook direct aanmelden voor onze email met online marketing updates. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

Neem contact op

Heb je vragen over dit blog? Neem dan gerust contact op met Jurgen via jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.