Video vertelt meer

Video vertelt meer

Video als communicatiemiddel

De afgelopen jaren staat het nog altijd steevast op het trendslijstje: video. Mocht je er nog niet echt mee gestart zijn dan kun je het dit jaar zeker in je marketingmix gaan opnemen!

In de huidige wereld word je dagelijks flink bedolven onder commerciële boodschappen. Online nog meer dan in de fysieke wereld. Wil je daar als bedrijf nog in opvallen dan moet je goed je best doen.

Als communicatie middel is video zeer geschikt. Er is al veelvuldig onderzoek naar gedaan. Een videoboodschap wordt veel vaker onthouden dan bijvoorbeeld een geschreven tekst of een afbeelding.

Kortom: als je nog geen video hebt dan wordt het tijd om er een te maken. Het gaat je zeker helpen om je bedrijf goed en krachtig te presenteren.

 

Help?! Een video

Video kan al snel klinken als een flinke klus. Natuurlijk moet je er goed over nadenken, maar je zal zien dat het wel mee valt. Bovendien moet een video toch kort en krachtig zijn. Vrijwel niemand kijkt in eerste instantie langer dan 60 seconden naar een video.

Met een goede mobiele telefoon kun je echt fantastische beelden schieten. Je kunt ook online zoeken naar stock beelden, vaak is dit nog een lastige zoektocht maar wellicht zit er een video tussen die je goed kunt gebruiken.

 

Wie is je video doelgroep?

Bedenk vooraf goed wie je doelgroep is. Als het goed is, heb je dit omschreven in je strategie en online marketing plan. Vertel je je verhaal aan consumenten voor een eenmalige verkoop. Of is het een pitch richting B2B klanten voor een langdurige samenwerking.

Hoe meer je weet over je doelgroep en hun motieven en/of bezwaren hoe beter je je verhaal kan laten aansluiten.

Start met een script

Het script is feitelijk niets anders dan je verhaal, een tijdlijn en een beeldlijn. Als je uitgaat van een compacte video die maximaal 30 tot 60 seconden mag duren dan kun je dit verhaal vaak wel op één A4-tje kwijt.

Als je het handig vindt, kun je een storyboard maken. Hiermee kun je je idee alvast visualiseren.

Kies een video stijl

Dankzij het feit dat video al bij vrijwel elk bedrijf ingezet wordt, kun je goed online rondkijken. Welke stijlen er zijn? Welke vind je passen bij jouw bedrijf?

Verzamel simpelweg de video’s die je vindt passen in een YouTube afspeellijst. Hiermee maak je voor jezelf een goed overzicht. Vanuit deze lijst kun je qua stijl dan verder denken. Hieronder een lijst met vijf video stijlen die je veel voorbij ziet komen.

Overzicht video stijlen:

 • Beeld & voice-over
 • Persoonlijk (vloggersstijl)
 • Animatie
 • Interview stijl
 • Product demo’s (details over de werking)

Zoek een stijl die bij jouw bedrijf past. Denk na over iets wat eenvoudig te creëren is. Hiermee kun je bij succes snel een volgende video maken. Bovendien zorgt het voor een duidelijke herkenbaarheid.

Ben je zelf in beeld? Let dan op zeker op je enthousiasme. Er is niets zo dodelijk als een ondernemer die geen enthousiasme uitstraalt.

 

Muziek mag niet ontbreken bij video

Vaak is muziek ondersteunend in de video maar het kan wel degelijk de video maken of breken.

Ook hiervoor geldt, net zoals bij foto’s, zorg dat je altijd met rechtenvrij materiaal werkt. Het zomaar gebruiken van muziek zonder de juiste rechten kan voor problemen zorgen.

 

Video budget

Als indicatie kun je rekening houden met globaal de volgende budgetten.

Video budget:

 • Eenvoudige video – via klein videoproductie bedrijf
  • Tot € 500 à € 1.000
 • Professionelere video – via ervaren video specialist
  • € 1.000 à € 2.000
 • Animatie
  • Afhankelijk van het niveau van maatwerk
  • € 2.000 à € 5.000
  • Interview stijl
 • Pro-video – volledige uitbestede productie
  • Vanaf € 2.000 à …..Het zelf een goed beeld hebben over wat je voor ogen hebt helpt. Een goede en complete briefing zorgt voor goede offertes.

Meer weten over video?

Wil je stappen zetten om verder met video aan de slag te gaan? Wil je video gaan inzetten binnen je marketingmix en/of aanvullend mee gaan adverteren? Wij helpen je graag op weg.

Wij schrijven regelmatig nieuwe blogs over online marketing. Bekijk onze website voor alle blogs of volg ons op LinkedIn. Je kunt je ook direct aanmelden voor onze email met online marketing updates. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs