Tips & Tricks voor fotografie met de smartphone stel je ze?

tips tricks smartphone fotografie

Smartphone fotografie

“Eén beeld zegt meer dan duizend woorden”, is niet voor niks een bekend gezegde. Ongeveer 80% van de mensen herinnert zich het beeld van de reclame en slechts 20% herinnert zich de tekst van dezelfde reclame. Daarnaast is ruim 90% van de informatie die wordt opgenomen door het brein afkomstig van beelden. Kortom de impact van een goede foto is groot, zelfs wetenschappelijk is het bewezen dat foto’s tot wel 5x meer interactie opleveren.

Aangezien steeds meer mensen beschikken over een smartphone en al deze iPhones, Samsungs, Huawei’s en andere telefoons steeds beter, sneller en slimmer worden. Stijgt ook het aantal gemaakte foto’s met een smartphone nog iedere dag. Daarom geven wij in dit blog tips en tricks hoe je de beste foto maakt met je smartphone.

1. Interactie in jouw smartphone foto

In de fotografiewereld wordt vaak “de regel van derden” toegepast, dit is een raster dat het beeld in negen vakken verdeeld. Door het onderwerp van jouw foto niet in het middelste vak van het raster te positioneren, valt het onderwerp beter op in de foto en ontstaat er een bepaalde interactie met de foto.

Interactie smartphone foto

Afbeelding: De regel van derden

Benieuwd hoe jij een raster toevoegt aan jouw camera?
Lees het verderop in deze blog.

2. Belichting op jouw smartphone camera

Maar het allerbelangrijkste bij het maken van een goede foto is de belichting, gelukkig is jouw smartphone ook uitgerust met een handige tool die altijd zorgt voor de juiste belichting. Deze tool werkt als volgt: wanneer je tijdens het maken van een foto met jouw smartphone op je scherm op het onderwerp tikt, krijgt de foto de juiste belichting en stelt de camera zich automatisch scherp, zodat jij de perfecte foto krijgt!

Belichting smartphone fotograferen

Afbeelding: Belichting van je foto

3. Creatieve fotografie met de smartphone

Het klinkt misschien logisch maar toch vergeten veel mensen hun creativiteit los te laten op een foto. Dus maak voortaan niet direct een foto maar bedenk iets creatiefs en probeer eens iets anders zoals:

creatieve fotografie smartphone

Afbeelding: Creatieve fotografie

Maak een foto met iets voor het onderwerp zoals bladeren, een kopje koffie etc. Zo wordt de kijker niet gelijk aangetrokken door het onderwerp en onderstaat er diepgang in de foto.

creatieve fotografie smartphone dynamiek

Afbeelding: Creëer diepgang in je foto

Meestal wordt een foto recht van voren en vaak op ooghoogte gefotografeerd. Maar het veranderen van je standpunt geeft de foto veel meer dynamiek, fotografeer daarom je onderwerp eens van bovenaf, van achteren of juist vanaf onderen.

creatieve fotografie smartphone relevantie

Afbeelding: Vul het beeld met relevantie

Vul het beeld, maar wel met relevantie, leg bijvoorbeeld de bloemenruif aan een gebouw vast in plaats van het gehele gebouw. Of een tentharing in plaats van de hele camping voor je vakantiefoto’s.

Raster instellen op jouw telefoon:

Raster instellen smartphone camera

Maak voortaan dus niet direct een foto, maar sta even stil bij de bovenstaande tips. Zodat jij voortaan de beste foto maakt met jouw smartphone!
Dus onthoudt, belichting is het allerbelangrijkste bij fotograferen.

Meer weten over Content marketing?

Wil jij graag content marketing inzetten voor jouw bedrijf en heb je hier hulp bij nodig? Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen en optimaliseren van content marketing. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs