Alles over Meistertask

Op zoek naar een tool waarin je met jouw team efficiënt en overzichtelijk kunt werken? Misschien is Meistertask dan iets voor jou. In dit artikel leggen we uit wat Meistertask is en hoe het werkt.

Wat is Meistertask?

Meistertask is een online tool waarin je taken kunt beheren voor teams en projecten. De tool wordt gebruikt om taken te organiseren en te beheren in een aanpasbare omgeving. Teams kunnen met projectborden in Kanban-stijl geautomatiseerde, gestroomlijnde workflows creëren. Kanban is een systeem om te signaleren wanneer iets nodig is en kan gebruikt worden. Denk bij workflows aan eenvoudige statische projectborden tot software sprints en meer.

Waarom Meistertask?

Om goede resultaten te behalen is efficiëntie en overzicht essentieel. Met Meistertask kunnen teams eenvoudig taken aanmaken en deze onder elkaar verdelen. Ieder teamlid kan overzichtelijk zien wat hij moet doen en wanneer. Ook kun je eenvoudig taken naar elkaar doorschuiven. Meistertask is te integreren met vele tools waaronder Slack en GitHub.

Nog meer voordelen van Meistertask:

  • Het is beveiligd en wordt in de EU gehost
  • Het is op maat gemaakt
  • Het is Kanban
  • Het is gebruiksvriendelijk
  • Er is een mobiele versie

Vooral voor teams met complexe projecten is een overzichtelijke takenlijst erg handig.

Meistertask vs Trello

Trello is verreweg de meest gebruikte tool voor projectbeheer. Niet gek dus dat Meistertask veel vergeleken wordt met Trello. Gelukkig zijn er websites die de verschillen tussen de twee, overzichtelijk weergeven. Klik hier voor een overzichtelijke vergelijking tussen Meistertask en Trello.

Accountopties

Hoe start je met Meistertask? Om te beginnen maak je een Meistertask account aan. Je kiest een account dat past bij jouw wensen en behoeften. 

Opties voor een account: 

  • Basis > Gratis; Voor eenvoudige & plezierig taakbeheer
  • pro > €8,25 per maand; Voor krachtige integraties & workflow automatisering
  • Zakelijk > €20,75 per maand; Geavanceerde toestemming controle en deelopties.
  • Enterprise > Op maat; Individueel afgestemd op de behoeften van je bedrijf.

Klik hier, voor een uitgebreide beschrijving van accountopties.

Hoe werkt het?

Vervolgens kun je in Meistertask een project aanmaken, bijvoorbeeld ‘Website’. In dit project kun je vervolgens weer verschillende secties toevoegen, bijvoorbeeld ‘Foto’s’, ‘Tekst’, ‘SEO’, etc. Je kunt per sectie actiepunten toevoegen. Je kunt dus bijvoorbeeld in het project ‘Website’ onder de sectie ‘Foto’s’, het actiepunt ‘Foto’s bewerken’ toevoegen.

Je kunt actiepunten toewijzen aan personen die gekoppeld zijn aan het desbetreffende project, daarbij kun je een deadline instellen. Actiepunten die aan jouw naam zijn gekoppeld, staan in jouw agenda. Je kunt deze in je agenda rangschikken onder secties. Wanneer actiepunten voltooid zijn, kun je deze markeren als ‘voltooid’.

Meest gestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over Meistertask. Gelukkig heeft Meistertask een FAQ pagina, waarin jouw vragen hopelijk beantwoord worden. Klik hier voor de FAQ pagina van Meistertask.

Meer weten over online marketing?

Wil jij aan de slag met online marketing en wil je stappen zetten om je online positie te optimaliseren? Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van online marketing strategieën. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt!

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.