Gratis adverteren in Google > Speciaal Google programma voor goede doelen en stichtingen

Gratis adverteren speciaal Google programma

Gratis adverteren Google

Extra marketingbudget voor goede doelen en stichtingen? Maak gebruik van het Google Ad Grants programma

Het Google Ad Grants programma geeft non-profit organisaties de toegang tot $10.000 aan gratis advertentietegoed per maand. Voor veel stichtingen een zeer welkome aanvulling op het bestaande marketingbudget.

Ben jij werkzaam voor een stichting en maak je hier nog geen gebruik van? In dit blog leg ik stapsgewijs het aanmeldproces uit.

 

Wat is Google Ad Grants?

Google Ad Grants maakt onderdeel uit van het Google for Non-profit programma, waarmee Google gratis tools beschikbaar stelt voor non-profitorganisaties. Google Ad Grants is een advertentieprogramma waarmee $10.000 aan gratis tegoed kan worden uitgegeven door te adverteren in de zoekresultaten van Google.

Een relevante plek om als stichting te starten met het bereiken van jouw doelgroep en de online werving van;

 • Leden,
 • Donateurs
 • En vrijwilligers

 

Stappen tot aanmelding voor Google Ad Grants

De aanmelding is niet in een paar uurtjes voltooid. Maar de gedachte aan $10.000 gratis advertentietegoed per maand maakt veel goed!

Houd dit dan ook je achterhoofd tijdens het uitvoeren van onderstaande stappen.

 1. Registratie TechSoup Nederland
  Google werkt samen met TechSoup Nederland voor de verificatie van een stichting tijdens de aanmelding voor het Google for Non-profit programma. Mocht je nog geen account hebben, lees hierover dan meer informatie op de website van TechSoup en voltooi de registratie.
 2. Aanmelden Google for Non-Profit programma
  Houd tijdens het aanmelden de documentatie van TechSoup bij de hand. Het gaat om het bewijs van een ANBI beschikking (Algemeen Nut Beogende Instellingen) of bewijsvoering voor een SBBI (Sociaal Belang Behartigende Instellingen). Ook heb je het TechSoup validatie-token nodig.
 3. Aanmaken van het Ad Grants advertentieaccount
  Na toelating tot het Google for non-profit programma moet er een specifieke procedure worden gevolgd bij het aanmaken van het Ad Grants account.
  Indien deze stappen niet worden gevolgd, zal Google het account niet beoordelen als Ad Grants account.
 • Stel de valuatie altijd in op USD, niet op EUR
 • Vul géén betalingsgegevens in
 • Maak ten minste één campagne aan met zoekwoorden en advertenties
 • Campagnetype: Alleen in het zoeknetwerk
 • Netwerken: verwijder het vinkje uit het selectievakje naast “Inclusief zoekpartners”
 • Standaardbod: €2.00 USD of lager

Randvoorwaarden gratis adverteren in Google

Het bedrag van $10.000 kan niet geheel naar eigen wens worden uitgegeven.

Google stelt namelijk een aantal voorwaarden:

 • Alleen adverteren op zoekopdrachten in Google
  Met de campagnes in het Google Ad Grants account kan alleen worden geadverteerd op de zoekresultatenpagina van Google m.b.v. tekstadvertenties. De inzet van Display, Remarketing of Video campagnes behoort niet tot de mogelijkheden. Dit dient in een apart Google Ads account te worden opgezet.
 • Dagbudget van $329
  Per dag mag er maximaal €329 worden uitgegeven over het gehele account. Er is dus sprake van een gelijkmatige verdeling van het advertentietegoed. Er is ook geen mogelijkheid om het niet uitgegeven budget op te sparen.
 • Maximum bod per klik van €2
  Bij een Ad Grants account kun je de biedingen per zoekwoord niet hoger instellen dan $2. Deze limiet kan invloed hebben op de posities van je advertenties. Probeer hierdoor bij de inrichting goed te werken aan de structuur van het account om de kwaliteit hoog te houden. Dit helpt om niet meer te betalen dan nodig is.

Meer weten over gratis Adverteren in Google?

Wij hebben veel non-profit organisaties geholpen bij de inrichting en het beheer van hun Google Ad Grants account. Denk onder andere aan; Amnesty International, Breekjaar, CoMensha en Stichting Waterlijn. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Boudewijn via: boudewijn@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs