Het Google Display netwerk: hoe werkt het?

google display campagne

Hoe werkt het Google Display netwerk?

Als je adverteert met Google Ads heb je ook de optie om te adverteren via het Display netwerk. Dit klinkt nogal abstract. Wat houdt dit netwerk precies in? In dit blog leggen we het uit.

(Beeld)advertenties op websites

Het Google Display netwerk is een verzameling van websites die ruimte vrijhouden op hun pagina’s om advertenties te tonen. Deze websites worden hiervoor betaald. Voor veel websites is dit een belangrijk onderdeel van hun verdienmodel.

Via het Google Display netwerk kun je dus adverteren op deze ruimtes. Dat kan in de vorm van beeldadvertenties, videoadvertenties, HTML5-advertenties en zelfs tekstadvertenties.

Wanneer moet ik het Google Display netwerk gebruiken?

Het Google Display netwerk is vooral nuttig voor campagnes gericht op awareness rondom je product of service, en/of voor remarketing doeleinden.

Het visuele aspect van display ads creëert een herinnering bij de degene die de advertentie ziet. Daarnaast kunnen ze helpen om de gebruiker aan je product of service te herinneren, als de gebruiker al een keer interactie heeft gehad met je website.

In de basis is het dus handig om een funnel op te bouwen. Hieronder een voorbeeld van hoe je deze in kunt steken. De onderstaande boodschap is gericht op het ontdekken van het product / de service.

google display voorbeeld 

Afbeelding 1. Een voorbeeld van een awareness-boodschap

Het is de bedoeling (en in het algemeen de meest efficiënte aanpak) om klanten te remarketen met een conversiegerichte boodschap als je al weet dat zij je product en/of service hebben bekeken. Na bovenstaand voorbeeld eerder te hebben gezien, is het dus aan te raden om een andere boodschap te remarketen aan je klanten, zoals in onderstaand voorbeeld.

google display voorbeeld

Afbeelding 2. Een voorbeeld van een remarketing-boodschap

Meer weten over Google Display?

Wil je met het Google Display netwerk aan de slag? Of wil je meer weten over Google Ads. Wij hebben veel ervaring met adverteren via Google Ads. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.  We denken graag met je mee. 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met Google Display? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Blijf op de hoogte

 

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs