Online marketing update
Home > Google Analytics > Hoe en waarom Analytics properties migreren?

Analytics properties migreren> hoe en waarom?

Property bij Google Ads

Sinds een paar maanden biedt Google Analytics de mogelijkheid om properties te verplaatsen. Dit kan handig zijn als je eigenaar bent van meerdere websites en die graag onder een Analytics account wil plaatsen. Zo houd je het overzicht. Lees in dit blog meer over properties en hoe je deze veilig kunt verplaatsen.

Accounts, properties en weergaves

Je Analytics account bestaat uit drie niveaus:

 • Je account
 • Het property/de properties die daar onder vallen
 • De weergaves

Zodra je inlogt in Analytics vind je deze niveaus in de beheerderssectie.

Op accountniveau regel je wie er toegang heeft met welke rechten (zie ook dit blog) en kun je instellen op welke manier je gegevens deelt met Google.

Op propertyniveau vind je onder andere je Analytics tracking code terug en kun je links instellen met andere Google producten, zoals AdWords, Search Console enzovoorts.

Tot slot het weergaveniveau. Hier werk je met filters en stel je je doelen in. Je kunt meerdere weergaves maken als je bijvoorbeeld een website in meerdere talen hebt. Iedere weergave kun je zo instellen dat je het verkeer naar een bepaalde talenversie terugziet in de rapportage.

Stel dat je een moederconcern hebt met daaronder meerdere websites. Dan is het voor het overzicht handig als je met 1 account kunt inloggen en van daar uit alle gegevens van je websites kunt zien.

Als je een Analytics property wil verplaatsen doe je dat als volgt:

 • Zorg ervoor dat je de volledige rechten hebt over zowel het bron account als het bestemmings account. Lees meer over het instellen van toegangsrechten in Google Analytics in dit blog.
 • Ga naar ‘Property-instellingen’ in de kolom ‘Property’. Rechtsboven in het scherm zie je de knop ‘Property verplaatsen’.
 • Selecteer het account waar de property naar verplaatst moet worden, klik op de checkbox om akkoord te geven en klik daarna op de knop ‘Verplaatsen starten’.

Het kan een paar uur duren voordat je je property onder het nieuwe account ziet.

Hulp nodig bij jouw Google Analytics beheren?

Google Analytics kan een zeer efficiënte tool zijn om jou doelgroep te observeren. Daarom is het belangrijk om dit goed te beheren en regelmatig bij te houden. Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van Google Analytics. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

Wij schrijven regelmatig nieuwe blogs over online marketing. Bekijk onze website voor alle blogs of volg ons op Linkedin. Je kunt je ook direct aanmelden voor onze email met online marketing updates. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

Neem contact op

Heb je hulp nodig met het verplaatsen van een property of kom je er zelf niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! Bel ons via 085-888-2822 of mail naar jurgen@consigo.nl.

Benieuwd naar meer online marketing blogs?

Consigo online marketing updates

Houd mij op de hoogte van de nieuwste blogs, workshops en diensten van Consigo

  Hoe kunnen we helpen?

  We maken graag kennis met je. Vul je gegevens in of bel 085-888-2822.

   Deel: