Alles wat je moet weten over WebinarGeek

Dit moet je weten over WebinarGeek

In deze tijd waarin we veel online doen, is online presenteren steeds belangrijker. Webinars schieten als paddestoelen uit de grond en ook het aanbod van webinar tools is groot. Een van die tools is WebinarGeek. In dit blog vertellen we alles wat je moet weten over deze tool.

Waarom webinars?

Een webinar is in feite een online presentatie die je kan inzetten om veel mensen te bereiken. Er is overigens wel een verschil tussen een online presentatie geven voor bijvoorbeeld collega’s of een webinar geven. Bij een webinar zien mensen alleen jouw scherm en niet elkaar. Ook kunnen mensen niet terug praten. Vaak is er wel een chatfunctie waarin deelnemers vragen kunnen stellen. 

Webinars worden vaak gebruikt om leads te verzamelen. Bedrijven en ondernemers geven bijvoorbeeld een gratis webinar waarin ze kennis delen. Mensen die interesse hebben schrijven zich in en volgen het webinar. Aan het einde van het webinar wordt er een product verkocht. Een product verkopen hoeft niet altijd het doel te zijn. Een webinar is ook content en een persoonlijke manier om kennis te delen.

Hoe werkt WebinarGeek?

Als je een webinar gaat geven is het belangrijk dat je een goede tool hiervoor gebruikt. De tool die we in deze blog behandelen is WebinarGeek. Met WebinarGeek kun je eenvoudig webinars geven.

Voordelen van WebinarGeek:

  • Nederlandstalige support
  • Gratis proefperiode van 14 dagen
  • Koppeling met MailBlue 
  • Statistieken inzien
  • Opties voor chatfunctie en polls

     

Als je bent ingelogd op WebinarGeek kun je een nieuw webinar maken. Je hebt dan drie verschillende mogelijkheden:

Live webinar 
Je presenteert je webinar live 

Webinar automatiseren
Je plant een webinar wat niet live is. Stel je geeft vaak dezelfde presentatie, dan kun je deze bijvoorbeeld één keer live geven en daarna de opname voor herhaling inplannen. 

Webinar van te voren opnemen 
Bij deze optie neem je je webinar van te voren op en laat je deze op een ander moment afspelen. Je webinar is dan dus niet live. 

Als je een keuze hebt gemaakt, loop je door een aantal basisinstellingen heen waarna je een registratiepagina kunt maken. Dit is de pagina waarop mensen zich op je website voor het webinar kunnen inschrijven. Het template van deze pagina kun je niet veranderen, maar wel opmaken in je eigen huisstijl.

Extra functies

WebinarGeek is erg gebruiksvriendelijk en met een aantal stappen heb je jouw webinar klaar staan. Daarnaast zijn er nog een aantal handige functies:

Chatfunctie
Door de chatfunctie te gebruiken kunnen deelnemers chatberichten sturen. Je hebt hierbij twee opties: een privé chat waarbij alleen jij de berichten ziet of een openbare chat waarbij deelnemers elkaars berichten ook kunnen zien. 

Call to action of poll toevoegen
Omdat webinars vaak gegeven worden om een bepaald product te verkopen, kun je een call to action toevoegen in je webinar. Zo kunnen mensen klikken op een button waardoor ze direct bij jouw product uitkomen. Ook kun je polls toevoegen en deelnemers laten stemmen. Je vindt deze opties bij interactie.

E-mail koppelen
Als je een webinar maakt, kun je ook e-mails toevoegen, zoals een bevestigingsmail nadat iemand zich heeft ingeschreven voor je webinar. Gebruik je ActiveCampaign of Mailblue? Dan kun je dit koppelen met WebinarGeek. 

Ben je klaar om je webinar te geven? Maar wil je eerst nog even testen of alles werkt zoals je voor ogen hebt? Dat kan. Er zit namelijk een testfunctie in WebinarGeek. Je kunt dan je hele webinar doorlopen en ook als deelnemer de webinar bekijken. 

Abonnementen

WebinarGeek heeft verschillende abonnementen van € 9,-, € 29,- en een pakket met een prijs op aanvraag. Misschien weet je nog niet welk abonnement bij jou past of wil je eerst kijken hoe WebinarGeek werkt. Dan kun je een gratis proefperiode van 14 dagen gebruiken om de tool uit te proberen. 

Meer weten over webinars?

Wil je meer weten over hoe jij webinars kunt inzetten in jouw online marketing? Neem contact met ons op. We adviseren je graag.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs