Alles over de e-mail marketingtool Active Campaign

Op zoek naar een goede e-mailmarketing tool? Misschien is Active Campaign dan iets voor jou. In dit artikel leggen we uit wat Active Campaign is en hoe het werkt.

Wat is Active Campaign?

Active Campaign is een e-mailmarketing tool. Je kunt met de tool je e-mailmarketing automatiseren. Dat wil zeggen dat je mails automatisch naar een geselecteerde groep mensen kunt sturen. Je kunt uiteraard ook reguliere nieuwsbrieven en campagnes versturen. Daarnaast kun je met Active Campaign zelfs data toepassen, om gerichtere e-mail marketing in te zetten.

Waarom Active Campaign?

Active Campaign biedt een goede combinatie van e-mailmarketing, content en sales. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het automatiseren van e-mails. Daarbij kun je allerlei data toepassen. Je kunt je e-mailmarketing tot in detail personaliseren, door onder andere met funnels en labels te werken. Active Campaign biedt meer mogelijkheden dan vergelijkbare tools zoals Mailchimp, terwijl de prijs vergelijkbaar is.

Active Campaign vs Mailchimp

Mailchimp is de meest bekende e-mailmarketing tool. Maar welke tool is beter, Active Campaign of Mailchimp? Active Campaign biedt meer mogelijkheden voor automatisering en personalisatie. Het gebruik van Active Campaign kan wat ingewikkeld zijn. Mailchimp is dus ook wat makkelijker te leren dan Active Campaign. Klik hier voor een uitgebreide vergelijking tussen de twee tools.

Hoe begin je met Active Campaign?

Om te starten met Active Campaign, moet je een account aanmaken. Er zijn hiervoor diverse opties:

  • Free trial > 14 dagen
  • Lite > $9 per maand
  • Plus > $49 per maand
  • Professional (meest populair) > $129 per maand
  • Enterprise > $229 per maand

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van accountopties.

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je aangeven van welke features je gebruik gaat maken, in welke branche je zit, etc. Zorg ervoor dat je instellingen goed staan.

Daarna kun je beginnen met het inrichten van je e-mailmarketing. Je kunt hierbij gebruik maken van templates. Ook kun je beginnen met het personaliseren van je e-mailmarketing. Wanneer je hier onbekend mee bent, kan dit wat overweldigend voor je zijn. Heb je hulp nodig met e-mailmarketing en Active Campaign? Consigo helpt je graag verder. Neem contact op met onze e-mailmarketing expert William via william@consigo.nl

Meest gestelde vragen

Wanneer je begint met Active Campaign is het begrijpelijk dat je vragen hebt. Gelukkig heeft het bedrijf een pagina waar veelgestelde vragen beantwoord worden. Klik hier voor de FAQ van Active Campaign.

Meer weten over e-mailmarketing?

Wil jij aan de slag met e-mailmarketing of wil je stappen zetten om je huidige e-mailmarketing te optimaliseren? Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van e-mailmarketing strategieën. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt!

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over dit blog? Of wil je aan de slag met e-mailmarketing? Neem dan gerust contact op met William via: william@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs