Adverteren op Facebook > hoe kun je starten?

Facebook adverteren hoe starten

Adverteren op Facebook

Je wilt jouw product of dienst verkopen, meer leads binnen krijgen of een grotere fanbase opbouwen. Je bent er intussen van overtuigd: je wilt gaan starten met adverteren via Facebook. Maar wat moet je allemaal doen, instellen en regelen voordat je überhaupt je eerste Facebook advertentie online hebt gezet?

Wij helpen je graag met de zaken waarop jij moet letten voordat je je eerste advertentie op Facebook plaatst. In een informatief drieluik doorlopen we met jou stapsgewijs wat je moet doen om jouw eerste advertentie correct online te zetten.

Zo voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft en juist meer resultaat behaalt uit je beschikbare budget.  Heb je al enige ervaring met het adverteren via Facebook? Dan is dit blog waarschijnlijk niet relevant voor jou.

Facebookprofiel

Start met het aanmaken van een Facebookprofiel. Zonder een Facebookprofiel kun je überhaupt niet adverteren via Facebook. 9,5 miljoen Nederlanders bevinden zich momenteel op Facebook. Je kunt je hier aanmelden, mocht je dit nog niet hebben gedaan: Facebook profiel aanmaken

Bedrijfspagina

Je bedrijfspagina maak je hier aan: Facebook bedrijfspagina aanmaken

Voor jouw doelgroep is het belangrijk om te weten wat voor soort bedrijf je hebt. Dit doe je door een bedrijfspagina aan te maken. Vervolgens kun je kiezen tussen een zestal opties. Ga voor de optie die het beste aansluit bij jouw business. Ben je dus een lokale ondernemer, kies dan voor de eerste optie.

facebook-advertentieaccount-instellen-consigo-online-marketing

Afbeelding: Doelen in Google Analytics

Aanmaken van het advertentieaccount

Adverteren zonder een advertentieaccount is mogelijk, maar je behaalt simpelweg minder resultaat. Wij adviseren dan ook om een advertentieaccount aan te maken.

De voordelen van het hebben van een advertentieaccount zijn:

  • alle betaalde resultaten in één overzicht;
  • het is mogelijk om zeer specifieke doelgroepen te bereiken;
  • je bent meer in controle over je budget;
  • het is mogelijk om de Facebookpixel uit te draaien;
  • je haalt meer resultaat.

Voor het aanmaken en het juist inrichten van je account dien je de volgende stappen te doorlopen.

1. Klik rechtsboven, wanneer je bent ingelogd, op ‘Advertentie aanmaken’.

facebook-advertentieaccount-aanmaken-consigo-online-marketing

2. Om het account direct goed in te stellen dien je een testadvertentie in een testcampagne te maken. Maak je geen zorgen, dit kost je geen geld. We starten door te klikken op de marketingdoelstelling ‘Verkeer’.

facebook-advertentieverkeer-instellen-consigo-online-marketing

3. Vervolgens ontvouwt er zich een scherm waar je de naam van je campagne kunt invoeren. Noem je campagne ‘Verkeer – Test Campagne’ en klik op de knop ‘Advertentieaccount instellen

facebook-verkeercampagne-instellen-consigo-online-marketing

4. Het volgende scherm verschijnt. Vul het juiste land, de munteenheid en binnen welke tijdzone jij je bevindt. Zorg dat je dit correct invult, anders dien je namelijk een nieuw advertentieaccount aan te maken.

facebook-acountinstellingen-consigo-online-marketing

5. Je bevindt je nu in de advertentieset van je testcampagne. In een volgend blog beschrijf ik precies wat je hier kunt instellen. Voor nu hoef je alleen onderaan de pagina op de knop ‘doorgaan’ te klikken.

6. In de volgende omgeving gaan we de testadvertentie voorzien van een beeld en een link naar je website. Dit zijn de minimale vereisten om het advertentieaccount verder in te stellen. Klik op de plus voor het toevoegen van aan afbeelding. Het maakt voor nu niet uit wat voor afbeelding, aangezien de advertentie toch nooit echt zal draaien.

facebook-testadvertentie-instellen-consigo-online-marketing

7. Na het toevoegen van een afbeelding vul je in het onderstaande veld de Website-URL van jouw pagina in. Klik vervolgens op de groene knop ‘bevestigen’.

facebook-bestemmings-url-instellen-consigo-online-marketing

8. Na het toevoegen van een afbeelding vul je in het onderstaande veld de Website-URL van jouw pagina in. Klik vervolgens op de groene knop ‘bevestigen’.

facebook-betaalmethode-instellen-consigo-online-marketing

9. Het is je gelukt! Je advertentieaccount is nu aangemaakt. Vergeet alleen de laatste stap niet.

10. Je dient de Test Campagne namelijk te pauzeren, anders zal er geld van rekening worden afgeschreven. Dit doe je door naar advertentiebeheer toe te gaan en het schuifje in het blauw aan te klikken. Wanneer deze grijs wordt, is de Test campagne gepauzeerd.

Fantastisch! Je hebt de eerste basis gelegd om te kunnen starten met adverteren op Facebook. Voordat jij je eerste advertentiecampagne inricht, raden wij je aan eerst deel 2 van dit blog te lezen. Hier leer je meer over de integratie van de Facebookpixel en hoe jij een verkeerscampagne correct inricht.

Meer weten over Facebook?

Wil je stappen zetten om te starten met adverteren op Facebook? Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van Facebook. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Meer weten of hulp nodig met adverteren op Facebook? Neem gerust contact op! Bel ons via 085-888-2822 of mail naar boudewijn@consigo.nl.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs