Aanmaken van een Google Hangouts account

Aanmaken Google Hangouts account

Google Hangouts instructie

Heb je nog niet gewerkt met Hangouts en heb je daar hulp bij nodig? Volg dan deze handleiding. In de onderstaande stappen helpen wij je met het maken van een account, het deelnemen van een gesprek en een gesprek starten. Voor meer informatie over Google hangouts klik dan hier.

google-hangouts-gesprek-starten

Afbeelding: Doelen in Google Analytics

Stap 1: Account aanmaken

Stap 2: Gesprek starten of deelnemen

Stap 3: Scherm delen

Stap 1: Account aanmaken

Voor het aanmaken van een account hoef je alleen ingelogd te zijn op Google en dan heb je automatisch al een account. Klik hier om op de home pagina van Google Hangouts te komen. Hangouts is gelinkt aan Google dus het account waarmee je bent ingelogd op Google wordt het account die je gaat gebruiken voor Hangouts.

Het is dus handig om er voor te zorgen dat je ingelogd bent op je zakelijke Google en niet op je prive Google account wanneer je in gaat loggen op Hangouts. Als het goed is zit je dan op deze pagina.

Stap 2: Een gesprek starten en deelnemen aan een gesprek

Op de home pagina heb je keuze tussen een videogesprek of een telefoongesprek.

Google-Hangouts-deelnemers-toevoegen

Afbeelding: Doelen opstellen

Hier kun je de namen en e-mailadressen invullen van de mensen waarmee je een gesprek wilt starten. Het is makkelijker om op “LINK KOPIËREN OM TE DELEN” te klikken en deze te delen via Whatsapp of andere programma’s waar je mee communiceert. Met deze link kunnen mensen gemakkelijk deelnemen aan het gesprek.

Deelnemen aan een gesprek

Als je de link hebt gekregen van het persoon waarmee je in gesprek gaat moet je er op klikken. Die link ziet er zo uit: https://hangouts.google.com/call/YftOaa-8W8GZUl0OS5JIAEEI

Wanneer je op de link hebt geklikt kom je op deze pagina uit:

Google-Hangouts-teostemming-geven-

Afbeelding: Google Data Studio Dashboard

Klik linksboven op allow (toestaan) om Hangouts toegang te geven aan je camera en microfoon.

Google-Hangouts-camera-geblokkeerd

Afbeelding: Google Data Studio Dashboard

Zorg dat je camera en microfoon aanstaan voordat je deelneemt aan het gesprek. Als je dit in je scherm krijgt betekent dat je camera en microfoon zijn geblokkeerd. Om dit aan te zetten klik je op het camera tekentje met een kruis rechtsboven in de rode cirkel en vink het rondje “Geef Hangouts toegang tot je microfoon en camera”

Stap 3: Scherm delen

Nog een handige functie binnen Hangouts is de optie om je scherm te delen aan de deelnemers van het gesprek. Zo kunnen zij meekijken met wat er op jouw scherm gebeurt. Klik op de drie punten rechtsboven op de pagina tijdens je call en klik op “scherm delen”.

Google-Hangouts-scherm-delen

Afbeelding: Vier successen & behaalde doelen

Het gebruiken van Hangouts

Na het volgen van al deze stappen kun je nu aan de slag met Hangouts. Je hebt je eigen Hangouts account en je kunt nu gemakkelijk aan gesprekken deelnemen of een gesprek starten. De link die je hebt gebruikt voor een eerder gesprek kun je altijd hergebruiken.

Meer weten over online marketing?

Wil je voor jouw bedrijf starten met resultaatgerichte online marketing? Of wil je eens een frisse blik kijken naar je online marketing aanpak. Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van online marketing campagnes. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

Wij schrijven regelmatig nieuwe blogs over online marketing. Bekijk onze website voor alle blogs of volg ons op LinkedIn. Je kunt je ook direct aanmelden voor onze email met online marketing updates. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs