Aanmaken van een Google Analytics account

Aanmaken Google Analytics account

Google Analytics account

Heb je nog geen Google Analytics account? Volg dan deze handleiding. In 3 stappen helpen wij je met het aanmaken van een account en het toevoegen van een beheerder.

Wil je eerst meer weten over Google Analytics? Bekijk dan hier voor alle info vanuit Google rondom Google Analytics.

Aanmaken Google Analytics

Stap 1: Account aanmaken
Stap 2: Beheerder toevoegen
Stap 3: Beheerdersrechten geven

Vooraf

Het is erg handig om 1 centraal email adres te gebruiken voor alle online accounts. Wij noemen dit vaak het master account. Met 1 e-mailadres en inlog kun je dan gemakkelijk bij alle verschillende Google diensten.

Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over het opzetten en de voordelen van 1 master account.

Mocht je nog geen Google account hebben, maak dan eerst een Google account aan. 

Zodra je een Google account hebt kun je verder met de volgende stappen voor het aanmaken van het Google Analytics account.

Stap 1: Account aanmaken Google Analytics

Om te beginnen ga je naar Google Analytics.

Vul onderstaande gegevens in. Bij “Accountnaam” kun je je bedrijfsnaam gebruiken. Verder kun je je voorkeuren qua instellingen aangeven voor de gegevens van je account. Tenslotte klik je op “Volgende”.

Account aanmaken google analytics

Je vult onder ‘Propertynaam’ de naam in die bovenaan zal worden weergegeven als je Google Analytics voor je hebt. Bij “Tijdzone voor rapportage” klik je op Nederland en bij “Valuta” selecteer je op euro’s. Vervolgens klik je op “Volgende”.

Property Google Analytics

Hier vul je onder “branchecategorie” en “bedrijfsgrootte” de gegevens van je bedrijf in, waarbij je onderaan aanvinkt hoe je Google Analytics wilt gebruiken. Vervolgens klik je op “Maken”.

Bedrijfsinformatie Google Analytics

Om de servicevoorwaarden van Google Analytics te accepteren vul je eerst Nederland in, vervolgens klik je op het vierkantje  links onderin en tenslotte klik je op “Ik ga akkoord”.

Servicevoorwaarden Google analytics

Stap 2: Beheerder toevoegen in Google Analytics

Er komt nu een groot menu tevoorschijn. Klik op het blauwe tandwiel links onderin het menu om naar de “Beheerdersinstellingen” te gaan.

Google Analytics account beheerder

Klik vervolgens onder het account kolom op ‘’Gebruikersbeheer’’.

Google Analytics account gebruiker 2

Rechtsboven kun je klikken op de blauw-witte plus knop om een gebruiker toe te voegen.

Google Analytics account rechten

Stap 3: Rechten geven

Vul vervolgens het e-mailadres van de beheerder en/of gebruiker in en vink alle relevante vakken aan. Hiermee bepaal je de juiste toegang voor elke gebruiker. Klik tenslotte op “Toevoegen”.

Google Analytics account rechten 2

Nu is het Google Analytics account toegankelijk voor de beheerder of gebruiker en kan hij of zij optimaal gebruik maken van de functies binnen Google Analytics voor jouw website.

Aan de slag met Google Analytics

Je hebt nu je eigen Google Analytics account aangemaakt. Gefeliciteerd! Je bent nu klaar om er mee aan de slag te gaan. Heb je verder vragen over het inrichten of gebruik van Google Google Analytics laat het dan weten. Wij helpen je graag verder.

Meer weten over online marketing?

Wil je voor jouw bedrijf starten met resultaatgerichte online marketing? Of wil je eens een frisse blik kijken naar je online marketing aanpak. Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van online marketing campagnes. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Heb je vragen over deze blogs? Of wil je aan de slag met online marketing? Neem dan gerust contact op met Jurgen via: jurgen@consigo.nl of 085-888-2822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs