5 tips om indruk te maken met jouw bedrijfsvideo

tips bedrijfvideo

Bedrijfsvideo voor online marketing

Steeds meer bedrijven zetten tegenwoordig video in voor hun online marketing. Maar hoe maak je nu echt indruk met een bedrijfsvideo? In dit blog geven we je vijf tips om indruk te maken met je bedrijfsvideo.

Tip 1: Je bedrijfsvideo moet passen in de (huis)stijl van je bedrijf

Als bedrijf heb je waarschijnlijk meerdere kanalen waarop je actief bent. Dit kan bijvoorbeeld social media zijn, je website, maar ook offline marketing, zoals flyers of posters, waar jouw eigen huisstijl in terugkomt. Daarom moet je bedrijfsvideo ook aansluiten bij je huisstijl. Zo zorg je er namelijk voor dat je bedrijf herkenbaar is. Het moet dus aansluiten bij al je uitingen. Je doelgroep zal je dan ook direct herkennen.

Tip 2: Trek in de eerste seconden de aandacht van de kijker

De eerste paar seconden van je video zijn cruciaal. In de eerste paar seconden bepaalt de kijker namelijk of hij het de moeite waard vindt om verder te kijken. Zorg ervoor dat je een herkenbare situatie of probleem schetst. De kijker moet zich hierin herkennen. Laat zien dat jouw product of dienst het probleem oplost. Houd het vooral kort en vermijd saaie opsommingen.

Tip 3: Zorg ervoor dat je video een kop en een staart heeft

Hoe zorg je ervoor dat je video een kop en een staart heeft? En waarom is dat belangrijk?
Vertel een verhaal in je video. Een goed verhaal geeft je boodschap toegevoegde waarde. Vertel aan de kijker wat je doet en vooral waarom. Maak een duidelijke opbouw in je video. Met een duidelijke rode lijn blijft de boodschap vaak beter hangen. Maar verplaats je ook in je doelgroep. Schets het probleem van de klant en vertel hoe jouw bedrijf dat kan oplossen.

Tip 4: Houd het kort en krachtig

Maak je video niet te lang. Je wilt namelijk dat de kijkers je hele boodschap ontvangen. Als je video te lang duurt zullen ze eerder wegklikken en heeft jouw boodschap geen waarde meer. Gemiddeld is een bedrijfsvideo 1 à 2 minuten. Je moet dus tijdens het bewerken van de video keuzes maken. Durf details en onnodig beeldmateriaal te schrappen. Kijk welke beelden het belangrijkste zijn om jouw boodschap over te brengen. Vaak zitten er beelden tussen die niets te maken hebben met je boodschap. Misschien zijn het wel mooie beelden, maar hebben ze geen waarde. Schrappen dus.

Tip 5: Wees niet te bescheiden 

Het doel van een bedrijfsvideo is om te laten zien dat jij het probleem van de klant kan oplossen. Dus durf te zeggen dat je daar goed in bent. Laat zien hoe je hun probleem kan oplossen. Wees dus niet te bescheiden, anders verlies je de kracht van je boodschap. Let ook op de tone of voice en gebruik korte en duidelijke zinnen. Gebruik niet teveel moeilijke vaktermen. Hier verlies je de aandacht van de kijker mee.

Meer weten over videomarketing?

Met deze tips weet je waar je op moet letten als je met een bedrijfsvideo aan de slag gaat. Wil je stappen zetten met videomarketing? Wil je weten hoe je video’s zo goed mogelijk kunt optimaliseren? Wij hebben veel ervaring met het uitdenken, inrichten en optimaliseren van video’s. Laat ons weten welke uitdaging jij hebt.

Blijf op de hoogte

 

Neem contact op

Wil jij meer weten over videomarketing of heb je vragen over wat er allemaal mogelijk is met video? Neem dan gerust contact op met onze online marketing specialist Jurgen via jurgen@consigo.nl of 085-88802822. Wij helpen je graag.

Nieuwste online marketing blogs

Gerelateerde blogs